Lance Stroll nem értett egyet a felügyelők döntésével. A kanadai pilóta öt másodperces büntetést kapott az Ausztrál Nagydíjon. Szerinte nem volt jogos az időbüntetés.

Lance Stroll, az Aston Martin pilótáját többen meg akarták szorongatni. Valtteri Bottas-al is összecsapott. A finnt kiterelte a pályáról. A versenybírák megvizsgálták az esetet és a kanadait vétkesnek találták. Stroll a futam alatt öt másodperces büntetést kapott. Bottas egyetértett a büntetéssel. Az Alfa Romeo pilótája szerint úgy nem lehet versenyezni, ahogy Stroll csinálta. Az Aston Martin pilótája öt másodperces büntetést kapott. Sőt, még büntetőpontot is kiosztottak Stroll-nak, aki ezzel már nyolcnál jár. A kanadai nevetségesnek tartja a büntetést.

“Meglepődtem azon, hogy büntetést kaptam. Próbáltam pontot szerezni, de nem igazán volt jó a tempónk. Jó próbálkozás volt. Nem vagyunk elég gyorsak, úgyhogy még javulnunk kell.”- mondta Lance Stroll. Valtteri Bottas pedig így látta az esetet: “A cikázás miatt nagyon nehéz volt eldöntenem, hogy merre menjek. Azt hiszem, egy kicsit a határon voltam. Aztán igen, annál az előzésnél nyilvánvalóan leszorítottak a pályáról. Nem hiszem, hogy így kellene versenyezni, még mindig csodálkozom, hogy megúsztam. Ez kis időbe került, az biztos, egyébként Esteban talán elérhető lett volna. Ettől függetlenül a négy pont nem rossz.”-árulta el Valtteri Bottas a RacingNews365.com szakoldalnak.