Daniel Ricciardo a múlt hétvégén hazai pályán versenyezhetett. A Mclaren nem egy felejthető hétvégén van túl. Ricciardo kifejezetten örül, hogy hazai közönség előtt kezdett magára találni a csapat.

Tavaly a Mclaren még egy kettős sikert is bezsebelt. Olaszországban tudtak győzni. Elveszítették a konstruktőri harmadik helyért folytatott küzdelmet. A Ferrari az élre tört. A Mclaren a mezőny végére sodródott. Jelenleg a top 10-be jutás is nehezen megy. A versenyen is messze elmaradtak az eredményeik attól, amit tavaly megszoktak. Melbourne-ben már kezdtek a tavalyi önmagukra hasonlítani.

“Bahreinből pozitívan távoztam. Tudtam, hogy képesek leszünk fordítani. Azt mondjuk nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan megy majd. Kibékültünk vele. Ez a hétvége sokkal-sokkal simább volt számunkra. Sokkal többet mutattunk a valódi teljesítményünkből. A verseny néhány szakaszában versenyképesebb voltam. Az elején például erősnek éreztem magam a közepes keveréken. De a keményeken aztán visszaestem. Elnézve az elmúlt néhány futamot, ez hatalmas eredmény. Igaz, sokkal optimistábbak lettünk az első két verseny után. Tudom, hogy az eredmények elég gyengék voltak és az autót se értettük teljesen. Tudtam, hogy találni fogunk valamit. Nem gondoltam volna, hogy a harmadik versenyre sikerül, de örülök, hogy éppen itt, az otthonomban történt……”- mondta Daniel Ricciardo.