Fernando Alonso a legidősebb az F1 mezőnyében. Több fiatal várja a lehetőséget, hogy lehetőséget kaphasson és rajthoz állhasson a száguldó cirkuszban. Alonso még nem szeretné helyét átadni a fiataloknak. Állítása szerint 2-3 évig még maradna az F1-ben.

Fernando Alonso két év kihagyás után tért vissza az F1-be. Idén második szezonját kezdte el az Alpine csapattal. Az előző idényben Katarban dobogóra állhatott. A Hungaroringen pedig oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapattársa, Esteban Ocon megszerezze pályafutása első F1-es győzelmét. Bár szerződése eredetileg csak 2021 végéig szólt, ezt a kontraktust meghosszabbították egy esztendővel. A kétszeres bajnok nem akar még visszavonulni.

“„Nem, meg sem fordult a fejemben a visszavonulás. Ez a kérdés fel sem merülne, ha most 25 éves lennék. Az emberek mindig megpróbálnak új tehetségeket keresni, de a Forma–1-ben minden a teljesítményről szól. Tavaly legyőztem a csapattársamat. Meglátjuk idén hogyan alakult. Az év elején is mondtam, még mindig versenyképesnek és gyorsnak érzem magam, élvezem a Forma-1-ben eltöltött időt. Azt hiszem, két-három évig még versenyezni fogok. Nyáron valószínűleg leülünk tárgyalni a szerződéshosszabbításról a csapattal.”- mondta Fernando Alonso a Autosport szaklapnak.