Charles Leclerc aggodalmának adott hangot. A monacói szerint a Red Bull fejlesztéseivel megmeghatottja a Ferrari teljesítményét. Ha ez megvalósulna, akkor az olaszok bajnoki esélye is szertefoszlanának.

Az Ausztrál Nagydíj megnyerésével a monacói pilóta 34 pontos előnyt épített ki az egyéni pontversenyben. A Ferrari 39 ponttal többet szerzett, mint a második helyen álló Mercedes. Ami a tempót illeti a Red Bull volt a legközelebb az olaszokhoz. A bikák három futamból kettőt nem tudtak befejezni. Verstappen és Perez kiesett a szezonnyitó futamon. Ausztráliában a holland bajnokot ért eismét utól a technika ördöge.

Leclerc szerint nagyot lépett előre a Ferrari. Főleg a 2020-as és 2021-es szezonhoz képest. A monacói pilóta attól tart, hogy az olszok nem tudják majd olyan gyorsan fejleszteni az autót, mint a Red Bull. Leclerc így a bajnoki harcban is lemaradhat. Leclerc a következőket mondta:

“Tudom, hogy van egy autóm, amivel nyerni tudok. Nem kell túlzásba vinni a dolgokat. Nem kell semmi látványos dolgot tennem. Csak kihozom az autóból azt, ami benne van. Nehéz lesz lépés tartani a Red Bull-al a fejlesztések terén. Ugyanaz a csapat fog dolgozni az idei autó fejlesztésén, amelyik ezt az autót készítette. Bízom bennük. Nagyszerű munkát végeztünk. A maranellói srácok is nagyszerű munkát végeztek. Vannak fejlesztések és remélem, hogy jó irányba visz majd minket. Nem figyelünk annyira a többiekre. Úgy vélem, hogy csak magunkra kell figyelni és koncentrálni.