Martin Brundle, a Sky Sport szakértője szerint a Ferrari már az idény elején Charles Leclerc mögé állhat. Lehet, hogy Sainz már most “vízhordóvá” válhat? Brundle azt sem zárta ki, hogy Sainz lassan győzelmi szériába kezd.

Három futamból kétszer a Ferrari pilótáját intették le elsőként. Charles Leclerc két győzelemmel és egy második hellyel áll a tabella élén.
Bahreinben és Szaúd-Arábiában mindketten dobogóra álltak. Ausztráliában viszont csak Leclerc állhatott a pódiumra. Sainz a futam elején egy vezetői hiba után kiesett. Leclerc 71 pontot, Sainz 33 egységet gyűjtött.

“Carlos Sainz hétvégéje pokoli volt. A Q3-ban Fernando a falnak csapódott. A piros zászló miatt nem tudott gyors kört futni. Azután jöttek a motorbeindítás drámái. A valódi helyzetét nem tükröző kilencedik rajtpozícióban az utolsó percben kormányt kellett cserélni nála. Szörnyen rajtolt. Aztán brutális harcba került a középmezőnyben keményeken, végül türelmetlensége miatt kiforgott. Már mostantól másodhegedűs szerepbe kerülhet. Minden attól függ, hogy hogyan formálódik a konkurencia és megnyeri-e a következő pár futamot, ami szintén nem kizárható.”- árulta el Martin Brundle, a Sky Sport szakértője.