Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a technikai hibákat kell minnél előbb kijavítaniuk. Azonban nem ez az egyetlen terület, ahol javulnia kell az energiaitalos csapatnak.

Max Verstappen Melbourne-ben három futam alatt már a második kiesését könyvelhette el. Így három futam után hatalmas hátrányt szedtek össze. A Red Bull minkét autója kiesett Bahreinben. Ausztráliában viszont csak a hollandot érte utol a technika ördöge. Verstappen szerint nincs egyszerű megoldás a gondokra. Helmut Marko szerint nem is csak a megbízhatóság jelenti a problémát az RB18-assal.

“Kettő vagy talán három dolog játszik közre. Először is, itt vannak a megbízhatósági problémák, amelyekkel alig szembesültünk tavaly. A Ferrarival szembeni hátrányunk is riasztó volt vasárnap. Kontrollálták a tempót. Mindezt a gumik szemcsésedése nélkül tudták megtenni. Ha Max növelte a tempót, Charles könnyedén tudott reagálni. Ők nem küzdenek a szemcsésedéssel. Nálunk pár kör elteltével jelentkezett. A Ferrari könnyebben talál rá a megfelelő egyensúlyra az autójával. A mi autónk nehezebb, mint a Ferrari. Nagyjából 10 kilogrammal. Köridőben mennyi? Átszámolva tizedmásodpercekben mérhető. Viszont a súlycsökkentés drága. Szükségünk lesz némi fejlesztésre. Ha az olyan jól működik, mint az első újítások és tudjuk vele csökkenteni a tömeget, akkor elő tudunk állni egy olyan csomaggal, amellyel fel tudjuk venni a versenyt a Ferrarival. Még fontosabb, hogy megoldjuk a megbízhatósági gondokat…….”- árulta el Helmut Marko.