Egyes sajtó hírek szerint hamarosan tovább bővülhet az F1 naptára. Hamarosan 25 futamból is állhat a sportág szezonja. Sajtó hírek szerint Dél-Afrikába is ellátogathat a száguldó cirkusz.

Az F1 évek óta dolgozik azon bővítse a versenynaptárat. További futamokat akartak rendezni Amerikában és Afrikában is. Az amerikai tervüket sikerrel végigvitték. Miami és Las Vegas is vendégül láthatja a száguldó cirkuszt. Sajtó hírek szerint Afrikába is ellátogat az F1 mezőnye. Lehet ennek az európai futamok isszák majd meg a levét.

Arra, hogy a közeljövőben F1-es versenyt tartson az afrikai kontinensen, mindig is a dél-afrikai Kyalaminak volt a legjobb esélye, a futamért pedig a sajtóban aktívan szokott kampányolni Lewis Hamilton is. A The Race értesülései szerint szinte biztos, hogy a 4,5 kilométer hosszú dél-afrikai aszfaltcsíkkal fog legközelebb bővülni a versenynaptár. Leghamarabb 2024-ben látogathat el a mezőny Afrikába, mivel nem rendelkezik még az F1-es verseny rendezéséhez szükséges 1-es FIA licenccel. Kyalami abban az esetben csatlakozhatna akár már 2023-ban a versenynaptárhoz, ha továbbra sem tudnák megtartani a sanghaji Kínai Nagydíjat