Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, hogy idén kulcsfontosságú lesz a megbízhatóság. Célba is kell érni, különben az egész nem ér semmit. A Ferrari ezt tartja szem előtt.

Charles Leclerc nagy formában van. Három futamból kettőt nyert. Csak Szaúd-Arábiában lett második. Nagy fölénnyel vezeti az egyéni tabellát. Úgy tűnik, hogy az olaszok idén a Red Bull-al vívhatnak majd meg a bajnoki címért. Bahreinben dupla kieséssel zártak. Ausztráliában Verstappen eset ki. Mattia Binotto szerint a megbízhatóság olyan kulcskérdés, amelyre ők nagy hangsúlyt fektettek, mert az ugyanúgy hozzátartozik a teljesítményhez.

“A megbízhatóság a teljesítmény része, ahhoz tartozik, megbízhatónak is kell lenni. Ahhoz, hogy elsőként érjen be valaki, először be is kell érni. A megbízhatóság kulcsfontosságú, de persze a kiesés is része a játéknak. Mi ezt mindig kiemelt prioritással kezeltük. Úgy gondoljuk, hogy a bajnokság végén mindenképpen kulcsfaktorrá válik majd. Ahogy mondta, ez a teljesítmény része és a teljesítmény minden elemének jól kell működnie, ha valaki világbajnok akar lenni.”- árulta el Mattia Binotto.

Az is kiderült, hogy a Ferrari Imolába nem visz nagy fejlesztéseket. Kisebb dolgokon változtatnak csak. A sprintformátum miatt nem lenne elég idejük finomhangolni az átalakított autót. Halasztják az új fejlesztési csomag bemutatását. Valószínűleg Barcelona lesz az a helyszín, ahol nagyobb változtatásokat eszközölnek.

Eredeti tervek szerint két lépcsőben akart fejleszteni a Ferrari. Első körben egy csomagot Imolára, majd két futammal később, Barcelonára egy második, jelentősebb “készlettel” érkezett volna meg a maranellói alakulat. A Ferrari csapatfőnöke elárulta. Másképp döntöttek. Imolában sprintes hétvége lesz. Pénteken egy szabadedzés után rögtön következik az időmérő. Úgy ítélték meg, hogy nem lenne elég idejük finomhangolni az új alkatrészeket.