Sebastian Vettel az ausztrál futamon állhatott először rajthoz. A négyszeres bajnok koronavírus fertőzése miatt volt kénytelen kihagyni a 2022-es szezon első két versenyét. Ausztráliában nagyon sok gonddal találta magát szembe. Nem tudta befejezni a melbournei versenyt.

Sebastian Vettel hétvégéje nem úgy alakult, ahogy azt a négyszeres bajnok megálmodta. A négyszeres világbajnok alatt pénteken elromlott az Aston Martin. Szombaton ő törte össze az autóját. A szerelők épphogy meg tudták javítani az Aston Martin-t az időmérőre. Vasárnap pedig szintén balesettel ért véget a versenye.

“Szerintem tudjuk, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk az autóval. Talán én is túl sokat akartam. Milyen téren küszködünk az autóval? Ó, rengeteg dolog van! Úgy értem, sok mindenen akarunk javítani, de egyelőre nincs megoldásunk. Nem segített az sem, hogy kihagytam az első két futamot. Nyilván versenykörülmények között most először vezettem az autót. Kicsit frusztrált vagyok, de összességében megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt. Nyilván hátul voltunk, tudjuk, hogy nem jó a tempónk, szóval nem tudom, mi történt volna később.”- mondta Sebastian Vettel a RacingNews365.com szaklapnak.