Helmut Marko tavaly előtt azt tanácsolta Sebastian Vettel-nek, hogy hagyjon ki egy évet. A négyszeres bajnok ehelyett az Aston Martin-hoz csatlakozott. Gian Carlo Minardi, az egykori Minardi csapat alapítója úgy véli, hogy a négyszeres bajnok karrierje már véget ért. Vissza kellene vonulnia, mert az Aston Martin-al csak szenved.

Sebastian Vettel karrierjével kapcsolatban rendre felmerültek kérdések. Vajon mikor vonul vissza a német négyszeres bajnok? Sokan gondolják már úgy, hogy Vettel befejezni karrierjét.

Helmut Marko is azt tanácsolta Vettel-nek, hogy hagyjon ki egy évet. Ő azonban az Aston Martin-hoz szerződött. Vettel akkor azt mondta, hogy hogy látja a hosszútávú potenciált a csapatban, amellyel szeretne hamarosan dobogós helyezésekért küzdeni. A brit csapatnak a 2022-es év azonban nem kezdődött valami jól. Három futam után ők az egyedüliek, akik még nem szereztek pontot. Ez újfent felerősíti azokat a hangokat, amelyek szerint Vettel-nek már nem kellene erőltetnie a versenyzést. Az egykori Minardi csapat alapítója, Gian Carlo Minardi szerint a németnek ideje lenne elhagyni a süllyedő hajót

“Vissza kellene vonulnia. Sok pénzt keresett már, sok bajnoki címet nyert, többet pedig úgysem fog.”- mondta Gian Carlo Minardi z olasz Corrierének adott interjújában.