Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke úgy véli, hogy a wokingi csapat elérte a mélypontot. Ausztráliában mindkét pilótájuk a top 10-ben végzett. Állítása szerint sok munka vár még rájuk.

A Mclaren sem jött ki jól a 2022-es szabálymódosításokból. A céljuk az volt, hogy megtartsák a konstruktőri bajnokság harmadik helyét. Ez nem sikerült. Még a top 10-ből is kiszorultak. Bahreinben és Szaúd-Arábiában Lando Norris tudott pontot szerezni. Ausztráliában már mindkét versenyzőjük pontszerző helyen zárt. Andreas Seidl szerint a csapat egyet előrelépett.

“Nyilvánvalóan nagyon elégedettek vagyunk a futam eredménnyel. Az ötödik és a hatodik helyen végeztünk. Összesítésben 18 pontot szereztünk. Visszatértünk a negyedik helyre a konstruktőri besorolásban. A szaúdi futamhoz képest előreléptünk egyet. Három oka van ennek a fejlődésnek. Hoztunk egy apró frissítést, amik működtek. Gyakorlatba is áttettük azt, amit Szaúd-Arábiában tanultunk. Jó látni, hogy versenyképesebb az autó. Főleg versenytávon. Keményen dolgozik a csapat és ilyen eredmény csak motiválja a srácokat. Most már tudjuk, hogy harcolhatunk a pontszerző helyekért. A szezon elején ez elképzelhetetlen volt. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem ez a végső célunk. A versenyen nem tudtuk felvenni a versenyt a Mercedesszel, akik jobbnak bizonyultak az időmérőn és a versenyeken is. Abban biztosak voltunk, hogy gyorsabbak leszünk az Alpine-nál, az Alfa Romeónál és a Haasnál. Egyikük előttünk volt az első két versenyen. Az ausztrál eredmény fordulópont a csapat életében. Sikerült mindkét autóval pontot szereznünk. Nagyjából egy másodperc a hátrányunk. Nyilvánvalóan nem vagyunk elégedettek ezzel, de a dolgunk az, hogy csökkentsük ezt a különbséget.”- árulta el Andreas Seidl.

PlanetF1