A Ferrari jobban nem is kezdhette volna a 2022-es évet. Charles Leclerc kétszer győzött, egyszer második helyen végzett. Luca di Montezemolo gratulált a Ferrarinak a zseniális szezonkezdethez. Mattia Binotto-t és Charles Leclercet pedig külön megdicsérte.

A Ferrari három futam után 39 pontos előnyre tett szert a konstruktőri pontversenyben. Leclerc pedig 34 pont előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt.

Úgy tűnik, hogy a Ferrari alkalmazkodott a legjobban a 2022-es szabályokhoz. 2019 óta először állhattak először a pódium tetején. A 2020-as és 2021-es rossz szezon után újra a győzelemért harcolhatnak. Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke tudja, hogy milyen a Ferrarival győzni. Az olaszokkal ünnepelhetett akkor, mikor egymás után öt bajnoki címet szereztek. A 74 éves szakember reméli, hogy a Mattia Binotto által irányított csapat újra a csúcsra ér.

“Nagyszerű látni, hogy újra versenyképes a Ferrari. Főleg ilyen hosszú idő után. Gratulálok Mattia Binotto-nak és a csapat összes tagjának, akik rendkívül jól, egységesen és elszántan dolgoznak. Charles be tudta bizonyítani, hogy nagyon jó versenyző. Még hosszú a szezon és a riválisok sem dőlnek hátra, de ennél jobban nem is kezdhettük volna a évet. Csak így tovább.”- mondta Luca di Montezemolo. Mattia Binotto nem ragadtatta el magát. A Ferrari csapatfőnöke a következőket mondta:

“Nem mi irányítjuk a bajnokságot. Csak három futamon vagyunk túl. Mindig a soron következő futamra koncentrálunk. Így haladunk majd előre. Az ausztrál verseny nagyszerű volt. Ahhoz, hogy jó hétvégéd legyen és nyerjünk, mindennek tökéletesnek kell lennie. Így volt Bahreinben, ami nagyon szoros volt. Szaúd-Arábiában nem alakult minden úgy, ahogy szerettük volna. Max legyőzött. Melbourne-ben jó hétvégét zártunk. Minden elismerés a csapaté. Egységesek maradtunk, és megpróbáltuk magasabbra tenni a lécet…..”- mondta Mattia Binotto.