Max Verstappen három futamból kétszer, Sergio Perez egyszer esett ki. A pontversenyben már most tetemes a hátrányuk. Mark Webber szerint ezt már nehéz lesz visszahozni. Még akkor is, ha biztos abban, hogy a Red Bull javulni fog.

Max Verstappen kétszer, Sergio Perez pedig egyszer esett ki technikai hiba miatt. Mark Webber szerint sem fér bele több ilyen jellegű hiba a Red Bull-tól. A holland minimum 36 pontot dobott el, a csapat pedig összesen már több mint ötvenet.

“Nyilvánvaló, hogy a Red Bull sebessége megvan. Ausztráliában nem voltak túl erősek ahhoz, hogy versenyt nyerjenek. Mikor elvesztesz 18 pontot és talán a gyors körért járó egy pontot is, akkor óriási a veszteség. Charles (Leclerc) pedig közben duplázik: még egy győzelem, még egy leggyorsabb kör, ez így már trükkös. Hosszú a szezon, a Red Bull nem adja fel, de ezeket nehéz lesz visszahozni. Nehéz a szezonja az AlphaTauri-nak is a megbízhatóság terén. Bahreinben és Szaúd-Arábiában is gondjaik voltak. Keményen kell dolgozni a Red Bull-nál. A Ferrari-nak vitorlájában van most a szél.”- árulta el Mark Webber.