Egyes hírek szerint az egykor megdönthetetlennek tartott Monacói Nagydíj helye megingott. Van pár olyan helyszín, mely szívesen fizetne többet is azért, hogy F1-es futamot rendezhessen. A Monacói Nagydíj szervezői azonban kitartanak amellett, hogy a verseny 2022 után is szerepelni fog az F1 naptárban.

Az utóbbi időben megingott a Monaco Nagydíj helye. Több helyszín is hajlandó lenne többet fizetni egy F1-es rendezéséért, mint Monaco. Michel Boeri, az Automobile Club de Monaco elnöke szerint a Monacói Nagydíj 2022 után is az F1-es naptárban marad.

Monaco egyike annak a négy versenynek, mely még nem hosszabbított az F1-el. 2022 év végén lejár a szerződésük. Las Vegas jövőre debütál az F1 naptárában. Abban az évben Katar és Kína is visszatérhet. Egyes pletykák szerint a Monaco Nagydíj helye veszélybe került. Michel Boeri erről mondott pár szót:

“Garantálhatom, hogy 2022 után is láthatunk a Monacói Nagydíjat. Nem tudom, hogy három vagy öt évre szól majd a szerződés, de ez csak részletkérdés. “-árulta el Michel Boeri. A Monaco Nagydíj 1955 szinte minden évben szerepelt az F1 naptárában. Kivéve a 2020-as évet, mikor világjárvány nehezítette életünket.

A Monaco Nagydíjról megoszlanak a vélemények. A szűk utcákon nagyon nehéz előzni és sokszor unalmas futamokat láthattunk. A McLaren csapatfőnöke, Zak Brown az, aki szerint Monacónak alkalmazkodnia kell a változó időkhöz. “Monaco mindig is a Forma-1 legelbűvölőbb része volt. Úgy gondolom, hogy Miami, Szingapúr és Las Vegas kezdi felvenni vele a versenyt. Úgy gondolom, hogy Monacónak ugyanolyan kereskedelmi feltételeknek kell megfelelnie, mint a többi nagydíjnak. Talán azon is kell dolgozniuk, hogyan tudják átalakítani a pályájukat, mert ahogy az autók egyre nagyobbak lettek, a versenyzés egyre nehezebbé vált. Figyelembe kell venni az történelmet, de a show-t is.”- árulta el Zak Brown a Reuters-nek.

Az ACM mindössze 15 millió dolláros házigazdai díjat fizet a nagydíj lebonyolításáért, ami eltörpül a Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán és Katar által fizetett összegek mellett. Ezek a helyszínek évente 55 millió dollárt fizetnek azért, hogy az F1 naptárában lehessenek.