George Russell szerint a Mercedes súlya okoz nagy fejtörést a német csapatnál. A brit pilóta úgy véli, hogy időbe fog telni, mire újra versenyképesek lesznek.

A Mercedes nem úgy kezdte a 2022-es szezont, ahogy azt sokan várták tőlük. A Mercedes ugyan Bahreinben és Ausztráliában is dobogót ünnepelhetett, de igazából mindkét eredményben nagy szerepe volt a szerencsének és a Red Bull kiesésének. George Russell szerint türelmesnek kell lenni.

“Analitikusan kell végig mennünk a folyamaton. Nem csinálhatunk semmi őrültséget. Jó eredményeket és nagyobb teljesítményt akarunk. Ha valami túl drasztikus lépést teszünk, akkor nem előre, hanem hátrafelé megyünk majd. Bíznunk kell a csapatunkban és a folyamatban, ami időbe telik. Tudjuk, hogy rengeteg potenciál van az autóban. Kissé túlsúlyosak vagyunk. Hiányzik egy kis leszorítóerő, és azt is tudjuk, hogy miért. Ez a delfinezés miatt van. Ha ezen a két dolgon sikerül felülkerekednünk, akkor sokat nyerhetünk. Ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, több versenyre lesz szükségünk.”- árulta el George Russell a Sky Sportsnak.