Sebastian Vettel két évvel ezelőtt tudhatta meg, hogy a Ferrari nem tart igényt tovább szolgálataira. Nem sok választása maradt. A négyszeres bajnok az Aston Martin csapathoz szerződött. Eddig úgy néz ki, hogy a választás rosszul sült el.

2020-ben még úgy tűnt, hogy a Racing Point-ra (a 2021-es évtől Aston Martin néven futnak) még sikeres évek is várhatnak. Jó ötletnek tűnt oda szerződni. Vettel akár elsőszámú is lehetett volna és nem lesz olyan mértékben mellőzött, mint a vörös istállónál az utolsó szezonban. Tavaly még valamennyire ment az Aston Martin szekere. Idén viszont valami nagyon elromlott. Nem tudtak egy gyors autót összerakni. Vettel-nek egy idő után itt is betelhet a pohár? Timo Glock szerint félő, hogy Vettel ezt már nem akarja megvárni.

“Mit mondhatnánk erről a dologról? Sebastian csapata minden tekintetben az egyik legrosszabb hétvégéjét zárta. A szerelők az időmérő előtt hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy Sebastian autóját működőképessé varázsolják és ez sikerült is nekik, pályára gurulhatott. Seb és Lance szűrnyű hétvégén van túl. Rengeteg hibát vétettek. Az időmérőn Lance eltakarította Latifit, az volt a legnagyobb hiba, ilyennek nem szabadna megtörténnie. El kellene kicsit gondolkodnia. Az egész helyzet rettentően nehéz lehet az új csapatfőnök, Mike Krack számára. Megérkezett az Aston Martinhoz és rögtön egy ilyen nehéz szituáción kell úrrá lennie, nagyon nehéz út áll az egész istálló előtt. Szerintem Sebastian türelme is véges és lassan elfogy. Ő maga tudja a legjobban, milyen sokáig tart ilyen mélységből újra feljönni. Rögtön fel is merül a kérdés, hogy mit szeretne a saját karrierjével kezdeni még. Meglátjuk, hogyan tudja motiválni magát, mielőtt döntene a jövőjéről.”- árulta el Timo Glock.