Sergio Perez a második évét tölti a Red Bull-nál. Christian Horner arról beszélt, hogy mennyire elégedett a mexikói idei teljesítményével.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nagyon megdicsérte Sergio Perez-t. A jelek szerint a Red Bull-nál töltött második évében sokkal jobb teljesítményre lesz képes, mint tavaly.

Sergio Perez tavaly nehezen alkalmazkodott a Red Bull versenygépéhez. A 2021-es szezon utolsó versenyein kezdett magára találni. Döntő szerepe volt Max V erstappen világbajnoki címében is. Idén új szabályokat vezettek be az F1-ben. Perez jól alkalmazkodott az idei versenygéphez.

A mexikói pilótának eddig nem volt szerencséje. Bahreinben kiesett, Szaúd-Arábiában a pole-ból indulhatott. Viszont a versenyen csak a negyedik helyet tudta megszerezni. A Safety Car elrontotta győzelmi esélyeit. A mexikói pilóta Ausztráliában a második helyen látta meg a kockás zászlót. Persze, Verstaoppen kiesése is közrejátszott ebben. A Red Bull pilótája enélkül a harmadik helyen zárhatott volna. Christian Horner dicsére Perez-t, aki szeretne hosszútávú szerződést kiharcolni a Red Bull.tól. Perez szerződése az idény végén lejár.

“Checo-nak a második szezonja könnyebb lesz. Ismeri a csapatot. Ismeri az infrastruktúrát. Szerintem nagyon jól vezetett eddig. Max és közte kisebb a szakadék. Nagyon szerencsétlen volt Bahreinben, lenyűgöző munkát végzett a dzsiddai időmérőn. A futamon viszont nem volt szerencséje. Nagyon örültünk az eddigi teljesítményének.”- árulta el Christian Horner a RacingNews365.com -nak