Franz Tost, az AlphaTauri főnöke nem számított megbízhatósági problémákra a téli tesztek után. A Red Bull-nak és az AlphaTauri-nak meggyűlt a baja az erőforrással.

Franz Tost-ot sokkolták a váratlan megbízhatósági problémák, amelyekkel az AlphaTauri szembesült az új Forma-1-es szezon korai versenyein.
Az olasz csapat, amelyet a Red Bull lát el motorral az első három futam során háromszor is motorproblémákba miatt kellett feladniuk az adott futamot.

Pierre Gasly alatt kigyulladt az AlphaTauri Bahreinben. Yuki Tsunoda motorja pedig Szaúd-Arábiában romlott el. A japán pilóta Szaúd-Arábiában a rajtig sem jutott el. Három verseny után 10 ponttal rendelkeznek. Franz Tost-ot sokkolta a sok motorprobléma, hiszen a téli teszteken ennek nyoma sem volt. Az AlphaTauri 1667 kilométert tett meg motorhiba nélkül. A szezon kezdetével előjöttek a motorgondok. Franz Tost-ot ezt sokkolta.

“Probléma nélkül teljesítettük a teszteket Barcelonában és Bahreinben is. Több száz kilométert tettünk meg megbízhatósági gondjaink vannak. Elkezdődött a szezon. Bahreinben Pierre autójában kigyulladt az akkumulátor. Szaúd-Arábiában pedig elveszítenünk két motort. Ez sokkolt minket. Yuki a Szaúd-arábiai versenyt is ki kellett hagynia. Ő sem így akarta kezdeni a szezont.”- árulta el Franz Tost a RacingNews365.com szakoldalnak.