Lewis Hamilton és a Mercedes elég rosszul kezdte a 2022-es szezont. A pontversenybeli lemaradásuk is tetemes. Lewis Hamilton ennek ellenére optimista és nem mond le a bajnoki címről.

A német csapat a 2022-es szabályváltozásoknak köszönhetően az első három versenyhétvége után elveszítette vezető pozícióját. Jelentős tempólemaradásban van a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest. Most nem tudjuk elképzelni azt, hogy idén harcba szállhatnának a bajnoki címért. Idén még jobb esetben is 20 futamot láthatunk. Hamilton szerint hosszú még a szezon. Optimista és nem mond le a nyolcadik vb sikeréről.

“Optimista maradok, hiszen húsz verseny még hátra van. Ha reálisan gondolkodunk, akkor elmondható, hogy a topcsapatok alapvetően hasonló ütemben szoktak fejlődni a szezonok előrehaladtával, de kérdés, vajon az új szabályok által meghatározott környezetben is így lesz-e. Amikor teszünk egy apró lépést előre, valószínűleg a Ferrari és a Red Bull is megteszi ugyanezt a lépést. Szóval nincs könnyű dolgunk, de a nagy különbség ellenére még mindig hosszú út áll előttünk.”- árulta el Lewis Hamilton.

A hétszeres bajnok nemcsak az 2022-es bajnokságról beszélt. Számára „megtiszteltetés” lenne, ha brazillá fogadnák. Egy brazil politikus is örülne, ha a hétszeres bajnok a brazil állampolgárságot is felvenné. Úgy tűnik, hogy Hamilton elképesztő sikerei a szériában részben Brazília sikereivé is válhatnak, mivel egy fontos politikai személy azon dolgozik, hogy a brit versenyző megkapja a tiszteletbeli brazil állampolgárságot.

“Még várom az útlevelem. Szeretnék több időt tölteni Brazíliában. Annyira csodálatos a kultúrájuk. Eddig csak Rióban és Sao Paulóban voltam, de vissza szeretnék jönni karácsonyra vagy újévre. Neymar minden évben meghív, ahogy Gabriel [Medina, szörfös] is, de még nem volt lehetőségem elmenni.”- árulta el a hétszeres bajnok.

Planetf1