Toto Wolff kifejtette, hogy a Mercedes egyhamar nem vet be semmilyen fejlesztést. A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy jelen helyzetben csak “összezavarodnának”.

A Mercedes nyolc évig uralta az F1-et. Hét egyéni és nyolc konstruktőri bajnoki címet szereztek. Idén új korszak köszöntött az F1-re. A Mercedes csapat elég gyenge eredményeket ér el ahhoz képest, amit az elmúlt években nyújtottak. Az új szabályok adta lehetőségek miatt a Mercedes egy extrém dizájnra törekedett.

A német istálló nagyon szenved. Szenvednek az egyenesekben, mivel az autó nagyon pattog. A Mercedes próbált módosítani a padlólemezein, de nem működött. A német csapat nagyon sok gonddal küzd, de Tot Wolff kijelentette, hogy egyhamar nem vetnek be fejlesztéseke, mivel még mindig tanulási fázisban vannak.

“Azt hiszem, csak tanuljuk az autót, és tanuljuk a gumikat is. Semmit sem tettünk Ausztráliában, ami felszabadította volna az aerodinamikai potenciált, vagy csökkentette volna a pattogást. Még mindig ugyanott tartunk, ahol eddig. Ezért nincs értelme frissítéseket hozni, mert csak még jobban összezavarodnánk” – árulta el Toto Wolff.

PlanetF1