A Pirelli úgy véli, hogy Alex Albon olyasmit ért el az Ausztrál Nagydíjon, amit 12 éve nem látott a Forma-1-ben. Talán még a gyors körért járó egy pontra is rámehettek volna.

Alex Albon a rajtrács végéről, a 20. helyről rajtolhatott. A Williams pilótája megszerezte az első pontot a brit csapatnak. Miután az utolsó körben állt ki az első és utolsó kerékcseréjére.

Ez egy szokatlan stratégia volt. Albon a kemény gumikon rajtolt. Így megtehette azt, amit más nem. Szinte az egész mezőny kereket cserélt a futam közepénél. Sőt, a Safety Car időszak is ideális lehetőséget kínált erre. Albon nem állt ki. Az utolsó körig kint maradt. Az utolsó kör előtt kereket cserélt. A lágy gumikat kapta. A Williams pilótája Zhou Guanyu elé tért vissza a pályára pontot szerzett a Williams csapatnak. Mario Isola, a Pirelli Forma-1-es programjának vezetője elmondta, hogy 2010 óta nem láthattunk ilyet az Forma-1-ben. Azóta ezt senki sem merte megtenni.

“12 év után először látok ilyen stratégiát. Egy autó a rajttól kezdve ugyanazon a gumiabroncson fut az egész versenyen. Figyelemreméltó teljesítmény volt. A kemény gumit nehezebben lehet ideális hőmérsékleten tartani és a Safety Car utáni újraindulás is nehezebb. Főleg az ez utáni körök. Tényleg figyelemreméltó teljesítmény. Még mindig nem értem, hogy hogyan sikerült. Nyilván elvégezték a saját számításaikat. Ha néhány körrel korábban megálltak volna, a leggyorsabb kört is kergethették volna. Lágy gumival ez lehetséges lett volna.”- árulta el Mario Isola.

PlanetF1