Az FIA Ausztráliában világossá tette, hogy a futamok alatt senki sem hordhat testékszert. Lewis Hamilton ennek ellent mondott. Ő nem hajlandó ennek eleget tenni.

Lewis Hamilton azt mondta, továbbra is hord majd ékszereket köztük piercingeket a jövőbeli F1-es futamokon. Annak ellenére is, hogy az FIA felhívta a figyelmét arra, hogy ez tilos.

2005-ben vezették be a testékszerekre vonatkozó szabályt. Tilos a testpiercing vagy fém nyaklánc viselése az F1-es futamok alatt. z Ausztrál Nagydíj előtt Niels Wittich versenyigazgató emlékeztette a versenyzőket erre a szabályra. Hamilton ennek a kérésnek nem tett eleget. Orrában és fülében is ott volt az ékszer a melbourne-i futamon.

A hétszeres bajnok a futam után világossá tette, hogy nem távolítja el az orrából a piercingjeit. A versenyeken is hordani fogja. A Mercedes pilótája a következőket mondta: “Nem tervezem eltávolítani őket. Úgy érzem, ezek személyes dolgok. Az legyél, aki vagy. Nem tudom eltávolítani az ékszereket. Azokat le kellene onnan vágni. Vagy ilyesmi. Maradnak.”- jelentette ki Lewis Hamilton a RacingNews365.com -nak.