Kevin Magnussen tavaly nem talált helyet magának az F1-ben. A Haas két újoncot alkalmazott. Az ukrán-orosz háború miatt Nikita Mazepin szerződését felbontották. Gene Haas egy tapasztalt versenyzőt akart az orosz helyére. A dánra esett a választás. Vajon most hogyan érzi magát az F1-ben?

Kevin Magnussen visszatért az F1-be, miután Nikita Mazepin szerződését felbontották. A dán megkapta a második esélyét a sportágban. A Haas újabb esélyt adott Magnussen-nek.

Magnussen így is talált magának elfoglaltságot. az Egyesült Államokban az IMSA sorozatban versenyzett. Méghozzá a Mclaren csapattal az IndyCarban. A Haas visszahívta a dánt. Magnussen örömmel tért vissza az F1-be. Három futam után Magnussen a kilencedik helyen áll a pilóták bajnokságában. A szezon első két versenyen a top 10-ben végzett. Egy ötödik és egy kilencedik helyet szerzett.

“Nagyon gyorsan továbbléptem. Sokkal boldogabbnak éreztem magam, miután kiszálltam, mint amikor versenyeztem az F1-ben. Amikor versenyeztem nem éreztem magam annyira jól. Nagyon nehéz szezonunk volt 2020-ban, és nem tudtam annyira értékelni az F1-et, mint kellett volna. Amikor távoztam, visszatekintettem a karrieremre. Rájöttem, hogy szerencsés vagyok, amiért itt versenyezhettem. Gyerekkorom óta erről álmodtam, hogy az F1-be versenyezhessek. Kívülről nézve olyan fantasztikusnak tűnt. Már elvesztettem a lehetőséget és jól éreztem magam úgy is, és most már nem félek attól, hogy megint elveszítem. Remélem, még sok évet tölthetek a Forma-1-ben, de már nem félek…..”- árulta el Kevin Magunssen a Beyond the Grid podcastban.

Racingnews365.com