Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke úgy véli, hogy Mick Schumacher útja nem lesz annyira egyenes a Ferrarihoz, mint azt sokan hinnék. Személyisége, attitűdje azonban pár év múlva odavezetheti.

A Ferrari sokáig csak a tapasztalt és bajnok pilótákra koncentrált. Ilyen kaliberű versenyzőket szerződtettek. Az elmúlt két évben ez megváltozott. Charles Leclerc és Carlos Sainz vezetheti a vörösök versenygépét. Még mind a két a pilóta nagyon fiatal. Bajnoki címmel nem rendelkeznek. Több ifjonc is kopogtathat az olaszok ajtaján. Az egyik ilyen ifjonc Mick Schumacher, akit a szurkolók közül is sokan látnának egyszer vörös színekben.

A hétszeres bajnok fia a második évét tölti az F1-ben. Egyelőre azonban még tanulóéveit tölti a Haasnál, és egy ideig várhatóan nem is fog a nagycsapatok irányába elmozdulni. Marc Surer szerint még nincs értelme a Ferrarin gondolkodnia. Előbb le kellene győznie Kevin Magnussen-t.

“Először folyamatosan le kell győznie a csapattársát, Kevin Magnussen-t. Sikeresnek lennie a Haas-al. Most ez a feladata. Semmi más. Mick bizonyította, hogy képes a tanulásra. A mai Formula-1-ben ez az egyik legfontosabb dolog. Nem feltétlenül kell nagy ígéretnek lenned ahhoz, hogy sikeres légy, Niki Lauda vagy Nico Rosberg jó példa erre. Egyiküknek sem volt alapból olyan sebessége, mint Alain Prost-nak vagy Lewis Hamilton-ak. A tehetség önmagában nem elég. Mick-nek muszáj tisztában lennie azzal, mennyire jól képes elemezni a dolgokat, és Lauda és Rosberg útját kell követnie. Akkor néhány éven belül a Ferrarihoz kerülhet.”- mondta Marc Surer.