Az F1-es naptára több futamból áll, mint valaha. Lando Norris, a McLaren pilótája nem szeretne ennyi futamot. Örülne, ha a versenyhétvégék számát csökkentenék.

Lando Norris szerint nagyon hosszú már az idei szezon is, mely 23 versenyből áll. Igaz, az Orosz Nagydíj törlésével egy futam kiesett a naptárból, de az F1 vezetése ragaszkodik a verseny pótlásához. A sportág vezetősége korábban arról beszélt, hogy rengeteg helyszín érdeklődik az F1 iránt. akár 30 versenyt is rendezhetnének egy szezonban.

A sportág jelenlegi naptárában rekordszámú, 23 versenyhétvégét rendeznek. Nem kizárt, hogy jövőre 25 futamra duzzadhat a sportág naptára. 2023-ban Las Vegas-ba, Katarba már biztos ellátogat majd a mezőny, de Kína is visszatérhet. Monaco, Belgium , Franciaország és Mexikó pedig elvesztheti a rendezés jogát.

Pierre Gasly nem örülne annak, ha Monaco vagy Belgium kiesne a naptárból. Annak örülne, ha a történelmi pályák maradhatnának az F1 naptárában. Lando Norris pedig annak örülne, ha a 23 verseny helyett kevesebbet rendeznének. A brit szerint a csapatoknak és a pilótáknak nincs elég idejük arra, hogy kipihenjék magukat. Arra a kérdésre, hogy milyen hosszúnak kellene lennie egy F1-es naptárnak, így válaszolt:

“20, vagy 18-20 futamból kellene állnia a versenynaptárnak. Néha jólesik, ha két egymást követő hétvége szabad. Most már csak hétvégénk szabad. Ez alatt ki tudjuk pihenni az előző versenyhétvégét. Ez nem túl sok, mivel készülünk a következő hétvégére is. Ha két hétvége szabad, akkor többet tudsz pihenni. Akkor kicsit elterelheted a figyelmed a versenyzésről. Szerintem egy hét szünet nem elég……”- árulta elé Lando Norris.