Mika Hakkinen szerint a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton duzzog és azon gondolkodhat, hogy melyik csapatba igazoljon át. A Mercedes szenved és George Russell sem hajol meg a bajnok előtt.

A Mercedes elég rosszul kezdte a 2022-es szezont. Nagyjából egy másodperccel marad el a Ferraritól. Csak a Red Bull megbízhatósági problémái tették lehetővé, hogy a hétszeres világbajnok a szezon első három versenyén megszerezze egyetlen dobogós helyezését. Hamilton hátránya már három futam után 43 pont.

Hamilton kilenc ponttal van lemaradva csapattársától, George Russell mögött is, aki az Ausztrál Nagydíjon kihasználta a Safety Car adta lehetőségeket. A fiatal brit Vaerstappen kiesése után megszerezte az idei első dobogós helyezését. Hakkinen az Unibetnek nyilatkozó videójában azt gyanítja, hogy Hamilton már nem érzi így jól magát a Mercedesnél. Azt sem tartja kizártnak, hogy a hétszeres bajnok már új csapatát keresi a 2023-as szezonra.

“Lewis nehéz helyzetben van. Ez nyilvánvaló. Lewis az ausztrál futamon is nehéz helyzetbe került. A csapat természetesen azt akarja, hogy a pilóták befejezzék a versenyt. Ez sikerült is. Bár nem azzal az eredménnyel, amit reméltek, de az istálló így is sok pontot gyűjtött. Azonban biztos vagyok benne, hogy Lewist még mindig bosszantja a szituáció. Nehéz elfogadnia. A Mercedes szempontjából már most nehéz a helyzet, különösen Lewisnak, hogy George legyőzte őt. Attól tartok, hogy ez nagyon nehéz idény lesz Lewis számára. Kíváncsi vagyok, Lewis hogyan viselkedik a csapatmegbeszéléseken. Mindez elindít egy természetes folyamatot a pilótákban »Menjek máshová?« Tény, hogy hosszú évek óta a Mercedesnél van, és sok bajnokságot nyert, [de] most, hogy nem mennek jól a dolgok, elkezd majd gondolkodni a csapatváltáson.”- árulta el Mika Hakkinen.

PlanetF1