A következő szezonban Kína, Katar és Las Vegas is vendégül láthatja az F1 mezőnyét. Az utóbbi lesz a harmadik olyan futam, melyet Amerikában rendeznek.

Az F1 vezetősége szívesen bővítené a naptárat. Lewis Hamilton is ajánlott egy új helyszínt a sportágnak. A hétszeres bajnok szerint az F1-nek vissza kellene térnie Dél-Afrikába. Reméli, hogy folytatnak majd erről tárgyalásokat.

“Szerintem fontos, hogy visszatérjen oda a sportág. Ha minden más kontinensen jelen van, akkor ott miért ne? Melyik helyszínt látnám szívesen a naptárban? Dél-Afrikát. Azt szeretném, ha hamarosan ezt jelentenék be. Végső soron az én őseim onnan származnak. Ezért nekem személy szerint is nagyon fontos.”- árulta el Lewis Hamilton a RacingNews365.com -nak. Stefano Domenicali még márciusban világossá tette. Van esély arra, hogy az F1 visszatérjen Dél-Afrikába.

“Azt gondolom, hogy Amerikán és Kínán kívül hamarosan Afrikában is versenyezhetünk. Nagyon nagy az érdeklődés az F1 iránt arrafelé. Az biztos, hogy Afrika az a terület, ami még hiányzik a naptárból.”- mondta Stefano Domenicali a Sky Sports F1 -nek