Az F1 idén három sprintversenyt rendez. A formátumban is történt némi változtatás. Az F1Hírek utána is járt ennek és összeszedte a lényeges változásokat.

Az F1 első sprintfutamát az milia Romagnai Nagydíjon rendezi. Lesz némi eltérés a tavalyihoz képest. Tavaly Silverstone, Monza és Interlagos adott otthont az új formátumnak. Pénteken rendeznek egy szabadedzést és délután, 17:00 órakor kezdődik az időmérő. Szombaton tartják meg a második szabadedzést, majd a 100 kilométeres sprint futam következik. A szombati futam határozza meg a vasárnapi verseny rajtrácsát.

A sprintfutamok nagy sikernek örvendenek. Az F1 vezetői szerették volna háromról, hatra növelni az új formátumú hétvégék számát. Már Bahreinben ezzel a formátummal kezdtünk volna. Néhány csapat nem örült ennek. Így az F1 lemondott a sprintfutamok növeléséről. De milyen változtatások történtek? Módosították a pontrendszert. Tavaly csak az első három helyezett kapott pontot. Idén az első nyolc gazdagodhat pontokkal. A szombati futam nyerte nyolc pontot kap. A második hetet, és ez csökkenő sorrendben folytatódik egy pontig a nyolcadik helyezésért. A pénteken megszerzett pole idén már beleszámít az eddigi megszerzett első helyekbe. Tavaly még csak azokat adták hozzá, amit a szombati időmérőkön szereztek meg a pilóták.

A 2022-ES F1 EMILIA ROMAGNA Nagydíj programja:

április 22 péntek Első szabadedzés 13:25
április 22 péntek Időmérő 17:00
Április 23 szombat 2, Szabadedzés 12:25
Április 23 szombat Sprintfutam 16:30
április 24 vasárnap Verseny 15:00