A Red Bull visz néhány frissítést az Emilia Romagna Nagydíjra. Christian Horner elmagyarázta, hogy a Red Bull miért nem tervez jelentős frissítési csomagot vinni az imolai helyszínre.

A Red Bull idén örülhetett és bosszankodhatott is. Max Verstappen és Sergio Perez kiesett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Szaúd-Arábiában Verstappen nyert, Perez a negyedik lett. Ausztráliában a holland ismét kiesett. A bikák autója ismét megadta magát. Milton Keynes-i alakulat a Mercedes mögé a harmadik helyre csúszott vissza a konstruktőri bajnokságban.

A hétvégi formátum azonban kissé eltér a megszokottól. Pénteken egy szabadedzést és egy időmérőt is láthatunk. Szombaton a sprintfutam eredménye határozza majd meg a vasárnapi rajtsorrendet. Christian Horner elárulta, hogy nem hoznak óriási frissítéseket.

“Jelentős frissítéssel nem készülünk. Sprint hétvégéről lévé szó, nagyon kevés idő jutna arra, hogy az alkatrészek működését kiértékeljük. Pénteken van egy szabadedzés, majd egyből az időmérő. Biztosnak kell lenned abban, hogy mit raksz az autóra.”- mondta Christian Horner. Imolában nem lesz idő arra a csapatoknak, hogy kísérletezzenek az új alkatrészekkel.