Nyikita Mazepin januárban még a Haas versenyzője volt. Számíthatott arra, hogy idén rajthoz állhat az F1-ben. Karrierje hirtelen ketté tört. Az orosz-ukrán háború miatt az amerikai csapat úgy döntött, hogy felbontják a szerződését. Mazepin nem akarja abbahagyni a versenyzést.

Az orosz pilóta 2021-ben debütált az F1-ben. Túl nagy sikernek nem örülhetett. Egyetlen egy pontot sem szerzett. A Haas tavaly úgy döntött, hogy meghosszabbítja az orosz szerződését. Remélték, hogy idén már jobban fog teljesíteni. Február végén azonban minden megváltozott. Az oroszok megtámadták Ukrajnát. Az amerikai csapat viszont úgy döntött, hogy a felbontja Mazepin szerződését. Az orosz pilóta több motorsport fel is kacsingat. Az orosz pilóta a rali felé venné az irányt, ha nem tud visszakerülni az F1-be. Akár a Dakaron is indulna.

“Karrierem most egy időre felfüggesztésre került. Már tizennyolc éve foglalkozom a motorsporttal, és nem áll szándékomban elhagyni azt. Fitt maradok, és remélem, hogy visszatérhetek a Forma-1-be. Ha ez nem jön össze, akkor más lehetőségeket is megfontolok. Mi jöhet szóba? A Dakar lehetséges, akárcsak a rali-bajnokság. Egy hónap alatt gyökeresen megváltozott az életem. Azon gondolkodom, hogy részt veszek néhány versenyen Oroszországban. Az életben mindennek van kezdete és vége. Remélem, hogy hamarosan jönnek a jó dolgok is..”- árulta el Nyikita Mazepin a Racingnews365 szakoldalnak.