Carlos Sainz-nak fel kell kötnie a nadrágját, ha fel akarja venni a lépést Charles Leclerc-el. A spanyol tudja, hogy csapattársa jelenleg jobban vezet nála. Tisztában van azzal is, hogy könnyen vízhordó szerepbe kerülhet.

Charles Leclerc szenzációsan kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont. Két győzelemmel és egy második hellyel áll a tabella élén. Carlos Sainz egy második és egy harmadik hellyel rendelkezik. Ausztráliában kiesett. A spanyol 38 ponttal van lemaradva a monacóitól. Melbourne-ben rosszul rajtolt. Majd az első körökben egy hiba után a sóderágyban találta magát.

Sainz többször is frusztrációjának adott hangot. Az év eleje óta nem találja az összhangot a maranellóiak új konstrukciójával. Tavaly még több pontot szerzett, mint Leclerc. Melbourne után kijelentette, talán az eddigi legkiábrándítóbb hétvégéje volt ez azóta, amióta elkezdődött F1-es pályafutása. Most minden energiájával arra összpontosít, hogy kijavítsa hibái. Sainz a következőket mondta:

“A legfontosabb az, hogy tanultam belőle. Minden szempontból tökéletesebbnek, erősebbnek és stabilabbnak kell lennünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon hosszú még a szezon. 20 versenyen még bármi megtörténhet. Charles? Nagyon jól vezet. Megértette az autó működését. Nagyszerű dolgokat művel az új konstrukcióval. Egyszer minden sorozat véget ér. Benne van a pakliban, hogy jön egy olyan verseny, ahol nem mennek jól a dolgok, és olyan is, ahol éppen hibázok……”- árulta el Carles Sainz.