Helmut Marko azt mondta, hogy a Red Bull motorproblémáik megoldódnak.Imolában már nem számítanak motorgondra. Persze, ha hinni lehet a Honda-nak.

A Red Bull most a Red Bull Powertrains beceneve alatt versenyez. A Honda hiába vonult ki az F1-ből. Még mindig segíti a Red Bull csapatát. Ha a bikák tempóját nézzük, akkor jól kezdték a 2022-es évet, de a megbízhatóság szempontjából nem ezt várták. Bahreinben és Ausztráliában is műszaki hiba miatt adták fel a futamot. Rengeteg pontot vesztettek ezzel. Helmut Marko, a csapat tanácsadója úgy véli, hogy most jobb helyzetben vannak az erőforrás-problémák megoldása tekintetében.

“Megbízhatóság. Most jócskán le vagyunk maradva Charles Leclerc mögött. Azonban gyorsan elintéztük a dolgokat. A bahreini problémáink különböztek az Ausztráliában tapasztaltaktól. Attól is, amit a téli teszteken tapasztaltunk. A Honda szerint számíthatunk arra, hogy a problémákat a következő verseny előtt megoldják…..Minden rendben van ezzel. A probléma nem magában a motorban volt, hanem az üzemanyag-vezetékben, ami nagy nyomás alatt megrepedt. Úgy gondoljuk, hogy ennek köze lehet a delfinezéshez. Kontroll alatt tartjuk ezt a mozgást, de így is vannak apró mozgások, ami a leszorítóerő növeléséhez van köze. Feltételezzük, hogy ez volt a fő oka az üzemanyagvezeték károsodásának……”- árulta el Helmut Marko.

PlanetF1