Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elismerte, hogy ha a csapat nem tudja megoldani a megbízhatósági gondokat, akkor Max Verstappen sem tudja majd megőrizni nyugalmát.

Helmut Marko szerint Max Verstappen meg tudta őrizni higgadtságát, ha a Red Bull nem tudja megoldani a megbízhatósági problémákat. A holland pilóta az első három futamon kétszer kiesett. Bahreinben és Ausztráliában is a második helyről esett ki a holland bajnok. A kieséses miatt 46 pont a lemaradása Charles Leclerc-el szemben.

Verstappen már a csapatrádióban is hangot adott csalódottságának. Helmut Marko elárulta, hogy a holland visszatért a bokszba és mindent megbeszéltek. Úgy véli, hogy Verstappen a színfalak mögött érett módon kezeli a csalódásokat. Helmut Marko a következőket mondta Verstappen-ről:

“Sokkal nyugodtabb. Az ausztrál kiesése után visszatért a boxba, és nyugodtan megbeszéltük a dolgokat. A rajt előtt már tudtuk, hogy belefuthatunk egy technikai gondba. Az időmérőn is jelentkezett már a probléma. Így a gond nem ért váratlanul. Max egy érzelmes és szenvedélyes pilóta, aki elmondja a véleményét. Sokkal nyugodtabb, mint a múltban volt…..Az extrém vezetési stílusának megőrzéséhez az kell, hogy bízzon az autóban. Ehhez pedig az kell, hogy az autót jó legyen beállítva. Láthatjuk, hogy Sergio közelebb van hozzá, mint tavaly. Ha nem nyerünk újra futamokat, akkor Max türelmetlenné válhat……..”- árulta el Helmut Marko.