Marc Surer, egykori versenyző úgy gondolja, hogy Lewis Hamilton rossz teljesítménye mögött az állhat, hogy a hétszeres bajnok a jól kezelhető autókhoz van szokva. Talán George Russell ezért is teljesíthet jobban.

Az F1 idén új szabályokat vezetett be. Több csapat autója is pattogott, illetve delfinezett. A Mercedes is, akik a tavalyi és a nyolc évnyi dominancia után visszacsúsztak az erősorrendben. A Red Bull és a Ferrari is erősebbnek bizonyult. Hamilton csapattársa, George Russell úgy gondolta, hogy a delfinezés megoldaná a Mercedes gondjait. Az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari is delfinezett, de a tempójukban ez nem mutatkozott meg. Hamilton 2013 óta nem vezetett olyan Forma-1-es autót, amely egyértelműen hátrányban volt az éllovashoz képest. Marc Surer szerint Hamilton a jól kezelhető autókhoz van szokva. Russell pedig ebből profitál.

“George hozzászokott, hogy gyorsan vezethet egy rossz autót. Lewis ehhez nincs hozzászokva……George és Lewis között nincs nagy különbség. Azt hittem, hogy Lewis-nak nehezebb dolga lesz az új csapattársa ellen. Főleg az időmérőkön…….”- árulta el Marc Surer.