Goerge Russell az ausztrál futamon állhatott fel először a dobogóra a Mercedes színeiben. A brit pilóta ezzel a második helyen találta magát az egyéni pontversenyben. Russell is meglepődött, hogy a bajnokság második helyén áll. Szerinte ez egyértelműen a csapat érdeme.

Arra kevesen gondoltak, hogy a Mercedes idén csak a harmadik erő lesz. Legalábbis a szezon első három futama alatt így látszott. Jelentős a lemaradásuk a Ferrari és a Red Bull-hoz képest is. A német istálló szeretne a vb címért harcolni. Egyelőre be kell érniük pár dobogós helyezéssel. A delfinezés komoly fejtörést okoz a mérnökeiknek. Minden gond ellenére George Russell a második helyen áll a pilóták pontversenyében. Melbourne-ben pedig első dobogós helyezését is sikerült megszereznie az Ezüst Nyíllal. A brit pilóta a következőket mondta:

“Meglep, hogy a második helyen állok a bajnokságban. Ez a csapat érdeme, hiszen eddig egy nagyon megbízható autót adtak nekünk. Így előnyt tudunk kovácsolni abból, hogy rendre jó pozíciókban tudjuk befejezni a versenyeket. Persze, a tempónk cseppet sem az igazi. Összességében ez egy tiszteletreméltó szezonkezdet volt abból a szempontból, ahogyan sikerült optimalizálnunk a teljesítményünk hiányát. Minden egyes eddigi versenyből kihoztuk a maximumot. Nem hiszem, hogy bármelyik pályán is jobb eredményt tudtunk volna elérni……”- árulta el George Russell a RacingNews365.com szakoldalnak.