Már egy ideje kering a paddockban egy olyan pletyka, miszerint a Ferrari tárgyalásokat folytat Carlos Sainz-al. A hírek szerint már a téli szünetben is leültek és beszéltek a jövőről. Egyes sajtó hírek szerint Imolában jöhet a bejelentés.

Az F1-ben manapság egyre gyakoribb, hogy a fiatal tehetségeket már korán hosszú szerződésekkel kínálják meg. Nem véletlen, hogy Max Verstappen, Charles Leclerc vagy éppen Lando Norris még hosszú ideig aktuális csapatát erősítheti majd. Carlos Sainz is szeretne a Ferrarinál maradni. A szezon előtt elmondták a felek, hogy zajlanak a megbeszélések, és már nem kell sok, hogy megtörténjen a hosszabbítás.

A spanyol Marca lap információi szerint már Imolában jöhet a bejelentés. A lap úgy tudja, hogy Sainz-ék már tényleg nagyon közel vannak a bejelentéshez, és ha minden igaz, akkor ő is 2024 végéig maradhat a Ferrari pilótája, akárcsak Leclerc. Hétvégén már Európában versenyezhet a mezőny. Olaszországba utazhat a mezőny. Kiváló helyszín a Ferrarinak arra, hogy bejelentse Sainz szerződésének meghosszabbítását.