A Mercedes és az Aston Martin szorosan együttműködik. Ugyanúgy, mint a Ferrari is a Haas. Toto Wolff szerint ez efféle együttműködést újra kell gondolni és új szabályokat kellene lefektetni.

2020-ban az Aston Martin, az akkori Racing Point gyakorlatilag lemásolta a világbajnok Mercedest. Autójuk a 2019-es Mercedes klónja volt. Az F1-es csapatoknak ez nem tetszett és az FIA később betiltotta a csapat megoldását. A csapatok 3D kamerákat és összetett szoftverrendszereket használjanak a rivális tervek másolására. Toto Wolff szerint a másolás nem hozta meg a kellő hatást. A Haas is másolhatja a Ferrari. Talán ezért is ugrottak ekkorát előre.

Az amerikai csapat nemcsak motorokat kap a Ferraritól. Minden megengedett alkatrészt megvásárol a Scuderia-tól. Még Maranelloban is van irodájuk. A Ferrari egyes emberei is átszerződtek a Haas-hoz. Simone Resta volt a legjobb szakember, aki a Ferraritól átszerződött. Ő egy tervező szakember. Tavaly a Haas nem szerzett pontot. Idén viszont nagyot ugrottak. Szinte a középmezőny elejére ugrottak.

“Úgy gondolom, hogy új szabályokra lenne szükség, mert az ember el akarja kerülni az ilyen jellegű vitákat, melyeket most folytatunk. Mindenki megérdemli, hogy jól teljesítsen. Az embereknek elismerést kell kapniuk, ha jó munkát végeztek. Az ilyenféle másolgatásokra nincs szükség eben a sportban. Mi az Aston Martin-al dolgozunk szorosan együtt. A mi szélcsatornánkat használták. Elég nagy vihart kavart az ügy. A jövőben kompromisszumot kell kötnünk. Egyik csapatnak semmi kellene együttműködnie a másikkal.”- mondta Tot Wolff.
Guenther Steiner csapatfőnök gúnyolódott a Mercedes csapatfőnök kijelentésén.

“a jók vagyunk, akkor „fehér Ferrarinak” hívják az autónkat. Ha rosszak vagyunk, akkor nem. Kezdem ezt nevetségesnek találni. Az irigységért is meg kell dolgozni. Szánalmat nem kapsz ingyen. Bárcsak a többiek zöldek lennének az irigységtől, mert ez azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végeztünk……Úgy értem, a Haas hatalmasat ugrott az utolsó helyről…….”- mondta Guenther Steiner.