David Schumacher, a korábbi F1-es pilóta Ralf Schumacher fia és Mick Schumacher unokatestvére azt mondta, hogy nincs elég pénzük az F2-es versenyzésre. A fiatal pilóta inkább DTM-ben áll rajthoz.

David Schumacher bevallotta, hogy nem tudott annyi pénzt és szponzort szerezni, hogy indulhasson az F2-es bajnokságban. Két évet versenyzett az F3-as kategóriában. Feljebb lépni már nem tud.

Az első szezonjában a 11. helyen zárt a bajnokságban. Futamgyőzelmet szerzett Ausztriában és egy dobogóra állhatott Spában is. Úgy tűnik, hogy az F1 felé vezető útja egyelőre véget ért. Idén egy Mercedesszel indul a híres német túraautó-sorozatban. A fiatal német pilóta egyelőre elégedett ezzel is.

“Egyelőre ez volt az a lépés, amit meg kellett tennünk, mert nem találtunk elég szponzort a Forma-2-höz. A Mercedesszel és a HTP-Winwarddal is kaptunk egy jó ajánlatot.”- árulta el David Schumacher. Édesapja, Ralf Schuamcher elárulta, hogy fia karrierjét eddig ő finanszírozta, de az F1 felé vezető utat most már nem tudja tovább szponzorálni.

“Az F1 felé vezető út egyszerűen megfizethetetlen. Volt két-három szponzorunk, de eddig alapvetően mindent én fizettem. Nem találtunk helyet az F2-ben. Reméltem, hogy David után többen érdeklődnek. Szerintem jól együttműködött volna Mick-el.”- árulta el Ralf Schumacher. A pénz már régóta gátat szab a tehetségeknek abban, hogy felkerüljenek az F2-be és az F1-be. Lewis Hamilton tavaly „milliárdos fiúklubnak” nevezte a Forma-1-et.

Planetf1