A Ferrari pilótája, Charles Leclerc 300 000 eurós karórát ellopták, mikor a monacói pilóta hétfőn csoportfotózáson vett részt. Nem ő az első F1-es versenyző, akit megloptak.

A Motorsport.com olasz kiadásának információi szerint a monacói pilóta a toszkán városban töltötte az éjszakát, amikor a rajongók egy csoportja egy közös fotózást kért tőle. A csoport egyik tagja levette Leclerc kezéről a Richard Mille RM67 karórát, majd távoztak.

Richard Mille a Ferrari csapatszponzora. A cég régóta támogatja a monacói pilótát. Az óra becsült értéke 300 000 euró. A hírek szerint több mint egymillió euróért is láttak már ilyen órát egy aukciókon.

Mindne jel arra utalt, hogy a csoport alaposan megtervezte a lopást. Leclerc a rendőrségen tett bejelentést a lopásrólJelenleg folyik a nyomozás és a csoport felkutatása. A rendőrség megnézte a helyi kamerák felvételeit is.

Sajnos nem Leclerc az első F1-es pilóta, akit megloptak. Lando Norris-t 2020-ban az Angol-Olasz focidöntő alatt rabolták ki Wembleyben. McLaren pilótájának az óráját is ellopták. Az eset megrendítette Norris-t. Elmondása szerint aznap este alig tudott elaludni.