Charles Leclerc három futam alatt összesen 71 pontot szerzett. Összesen egyébként 78 pontot lehetett volna szerezni. A monacói pilóta két rekordot is megdönthet.

Charles Leclerc a soron következő imolai futamon két rekordot is megdönthet, ha az Emilia Romagnai Nagydíjon is jól teljesít. A monacói pilóta már 34 pontos előnnyel áll az egyéni bajnokság élén. Három futamból kettőt megnyert, egy második helyet szerzett.

Szinte tökéletes szezonkezdetével 71 pontot szerzett. Összesen 78 pontot lehetett volna gyűjteni. A hétvégén megrendezésre kerülő, és a szezon első F1-es sprintjével megvan a lehetősége arra, hogy tovább gyarapítsa pontszámát. Ha Imola után 105 pont állna a neve mellett, és a riválisok bakiznak, akkor 43 pont lehetne az előnye négy futam után.

Jelenlegi rekorder Nico Rosberg, aki 2016-os szezon első négy fordulójának megnyerése után 43 ponttal húzott el riválistól, Lewis Hamilton-tól. A németet az is segítette, hogy 2010-ben megváltoztatták az F1 pontrendszerét. Ettől az évtől a győzelmekért 25 pont járt. 2019-ben pedig bevezették a leggyorsabb körért járó egy pontot is. Ha a versenyző a top 10-ben megfutotta a leggyorsabb kört, akkor plusz egy ponttal gazdagodott.