A 2022-es Emilia Romagna Nagydíjon vegyes időjárási viszonyokkal találkozgatunk. Pénteken még az eső is belezavarhat az időmérő menetébe. Vasárnapra is jósolnak némi esőt.

Az F1 negyedik futama következik. A sportág visszatér Európába. Történelmi pályán versenyezhet a száguldó cirkusz. Az Emilia Romagnai Nagydíj következik, melyet Imolában rendeznek.

Korábban San Marinói Nagydíjként ismerhettük. 2006-ban úgy tűnt, hogy az utolsó futamot láthatjuk Imolában. 2020-ben a világjárvány beugró futamként szerepelhetett az F1 naptárban. Az olasz helyszín megegyezett a sportág vezetőivel. 2025-ig minden évben láthatunk Emilia Romagnai Nagydíjat. De milyen idő várható Imolában?

Ezen a hétvégén rendezik az imolai futamot. A megszokottnál eltérő formátumban. Pénteken lesz egy szabadedzés és egy időmérő. Szombaton egy rövid sprintversenyt láthatunk, ami meghatározza a vasárnapi futam rajtrácsát. Az időjárás tovább fokozhatja az izgalmakat. Az előrejelzések szerint a három nap során eső éri el a pálya területét és környékét. Szinte egész hétvégén várható zápor, zivatar.

Szombaton délután az eső kelet felé vonul, de délután és este helyenként zápor is előfordulhat. Egész nap kellemesen meleg lesz. A hőmérséklet 20 Celsius-fok lesz. Mérsékelt déli szél fúj. A vasárnapi versenynapon nagy százalékot adnak az esőzésre. 70 százalék arra az esély, hogy esős futamot láthassunk. A hőmérséklet 20 fok körül lesz.