George Russell szeretné azt mondani, hogy a Mercedes javult az elmúlt futamokhoz képest. A brit szerint nem lenne igaz, ha ezt állítaná. A pilóta úgy érzi, hogy a csapat még nem tett nagy lépést előre.

George Russell határozottan kitart amellett, hogy a Mercedes kis idő múlva visszatér a mezőny elejére. Viszont azt is hozzátette, hogy ez nem az Emilia Romagna Nagydíj fog megvalósulni.

Russell és Toto Wolff azt állítja, hogy a csapat teljesítményproblémáit nem lehet egyik napról a másikra orvosolni. Russell az ausztrál futamot a harmadik helyen zárta. Sainz és Verstappen kiesést kihasználva állhatott fel a pódiumra. Így először állhatott dobogón Mercedes színekben. Úgy tűnhetett, hogy a Mercedes előrelépett Melbourne-ben. Russell úgy véli, hogy az alakulat ugyanolyan messze van riválisától, mint a 2022-es nyitóversenyeken Bahreinben és Szaúd-Arábiában.

“Szeretném azt mondani, hogy sokat fejlődtünk, de úgy gondolom, meg kell néznünk a köridőket. Egyáltalán nem csökkent a lemaradásunk. udjuk, hogy nagyon sok dolgunk van, de bízom benne, hogy eljutunk oda, ahol lenni szeretnénk. Tudjuk, hogy autónk tele van potenciállal. Nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy ezt a teljesítményt kihozzuk. Azt hiszem, idővel eljutunk oda, ahol lenni szeretnénk…….”- árulta el George Russell a RacingNews365.com szakoldalnak.