Tom Coronel szerint a Mercedesnél újra előfordulhat a „Nico Rosberg és Lewis Hamilton-effektus. Arra nem számít, hogy elmérgesedne a helyzet Russell és Hamilton között.

A Mercedes nem tud a futamgyőzelmekért harcolni. Úgy tűnik, hogy a mezőny harmadik erejét képviselik. Lewis Hamilton és George Russell pilóták a legtöbbet hozták ki abból, amiről eddig bebizonyosodott, hogy a Mercedes jelenleg nem alkalmas az első helyekért való küzdelemre. A német csapat három futam után mégis a második helyen áll a konstruktőri bajnokságban. Ez azonban csak a Red Bull megbízhatósági gondjainak köszönhető. Tom Coronel szerint a pilóták nem működnek együtt egymással. Pedig csak így lehetne megoldani a problémákat.

“Ezek a srácok nagyszerűen dolgoznak. Maximalizálják az autóban rejlő lehetőségeket. Tudják, hogy övék a leggyorsabb autó. Elfogadják, hogy a harmadik, negyedik vagy ötödik helyen végeznek. Ez van csak az autóban. Így versenyeznek. Szörnyű dolog ezt hallani egy pilóta számára, de ha az ötödik és a hatodik helyen állsz. Tudják, hogy nem ott kellene lenniük. Ha felállhatsz a dobogóra akkor jó úton haladsz nem? Szerintem a Mercedesnél újra előfordulhat a Rosberg- és Hamilton-effektus. A két pilóta a végsőkig feszegeti egymást. Rosberg nem bírta a nyomást és távozott. Nem hiszem, hogy Russell ezt tenné. Russell-t másképp látom, mint Rosberg-et. Ha idén bajnok lenne, akkor nem vonulna vissza. Túl fiatal még ahhoz.”- árulta el Tom Coronel.