Lewis Hamilton és George Russell nem jutott be a Q3-ba. A brit pilóta kiszállt az autóból és heves eszmecserét folytatott Toto Wolff-al. Az időmérő után nem akarta elárulni, hogy miről beszéltek.

A hétszeres korábbi világbajnok nem jutott be a Q3-ba. Kiszállt az autóból és még bukósisakkal a fején Toto Wolff-al váltott pár szót. A felvételekből látszott, hogy a Mercedes csapatfőnöke nem volt higgadt. Ez még természetes is, hiszen a Mercedes pilótája csak a 13. helyről vághat neki a szombati sprintfutamnak.

A Mercedes egész szezonban küzdött a W13-mal. Az időmérőn esett az eső és ez sem segítette a német csapatot. A 2012-es japán Nagydíj volt az utolsó időmérő, ahol Hamilton nem jutott be a Q3-ba. A Q2-ből még volt pár perc. A hétszeres bajnok kiszállt az autóból, és megállt beszélgetni a csapatfőnökkel, Toto Wolff-al. A kamerák felvételein az látszott, hogy elég feszült volt a helyzet. Az osztrák szakember komoly beszélgetést folytathatott Hamilton-al. Az időmérő után erről kérdezték, de nem igazán akart erre válaszolni.

“Ez csak kettőnkre tartozik. Ezért nem árulom el, hogy miről beszéltünk. Csak dolgozzunk tovább. Minden hétvége a kármentésről szól. Optimistán jöttünk ide, és mindenki nagyon keményen dolgozik a gyárban. Aztán a dolgok nem jönnek össze, ez kiábrándító. Úgy gondolom, hogy csapatként szombaton gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Vannak dolgok, amelyeket meg kellett volna tennünk. Mindent megteszünk, hogy a sprintfutamon előrébb végezzünk. Nehéz futam lesz, de remélem szombaton jobb lesz az idő. Ki tudja. Talán sikerül jobb eredményt elérnünk.”- árulta el Lewis Hamilton.