Carlos Sainz szerződését meghosszabbították. Így már tíz versenyzőnek biztos helye van a 2023-as rajtrácson. Vannak, akiknek még hosszabb időre is elkötelezték magukat. Még akad pár szabad hely.

Carlos Sainz 2024-ig meghosszabbította szerződését a Ferrarinál. A spanyol pilóta azok közé tartozik, akik biztosan ott lesznek jövőre a rajtrácson. Egyre több pilóta választja a hosszabb távra szóló szerződéseket.

A következő szezonra már versenyzőt jelentettek be hivatalosan is a csapatok. Ezen versenyzők közül sokan többéves szerződést kötöttek, így nem kell aggódniuk. Sainz után biztosak lehetünk abban, hogy Lance Stroll lesz a következő pilóta, akinek meghosszabbítják szerződését. Az Aston Martin nem nyilatkozott a szerződéséről, de a kanadai pilóta édesapja a tulaj. Így a fiának nem kell aggódnia a jövője miatt.

Vannak olyan pilóták, akik esetében bejelentettek több éves szerződést. Azt azonban nem tudni, hogy ezek a megállapodások meddig tartanak. Kijelenthető, hogy Russell, Bottas és Magnussen is ott lesz a rajtrácson.

Mercedes Hamilton (2023) Russell (többéves szerződés)
Red Bull Verstappen (2028)  Perez ?
Ferrari Leclerc (2024) Sainz (2024)
McLaren Norris (2025) Ricciardo (2023)
Alpine Ocon (2024) Alonso ?
AlphaTauri Gasly ? Tsunoda ?
Aston Martin Stroll (nem publikus) Vettel ?
Williams Albon ? Latifi ?
Alfa Romeo Bottas (többéves szerződés) Csou Kuan-jü ?
Haas Magnussen (többéves szerződés) Mick Schumacher ?