Charles Leclerc nyerte az első szabadedzést, de az időmérőn be kellett érnie a második hellyel. Max Verstappen elhappolta előle az első helyet.

Charles Leclerc a rajtrács második helyéről kezdi a szombati sprint kvalifikációs futamot Imolában. Max Verstappen tudta csak legyőzni a monacói pilótát.

A holland pilóta 1:27.999-es időt autózott a Q3-as szakasz első perceiben. Valtteri Bottas autója megadta magát és újra előkerült a piro zászló. Hosszú percekig tartott a mentés. Az eső így egyre jobban esett. Leclerc és Verstappen elsőként ment ki a pályára. Lando Norris hibája miatt előkerült újból a piros zászló. Az időkön már senki sem tudott javítani.

“Nagyon trükkösek voltak a körülmények, a slick gumikkal különösen, hiszen volt néhány vizes folt a pályán. Ma arról szólt minden, hogy összerakjuk a köröket, és aztán várjuk, hogy a Q3-ban majd minden összeállhasson. De, és ez a legfrusztrálóbb, épp amikor számított, rossz döntést hoztam. Végtére is a második hely nem akkora katasztrófa, nyitott még a küzdelem holnap és holnapután is…..”- mondta Charles Leclerc.