Fernando Alonso 2022-ben már a harmadik motort használja. A negyedik motorcsere már büntetést von maga után. Az Alpine csapatfőnöke elmagyarázta, hogy miért nem olyan aggasztó a helyzet.

Fernando Alonso már három motornál jár. Az Alpine nem aggódik a Renault E-Tech erőforrásának megbízhatósága miatt.Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint a 40 éves pilóta még a pole-ért is harcolhatott volna Ausztráliában. Egy technikai hiba azonban megakadályozta ebben. Összetörte az autót az időmérőn.

A csapat szerint az olajtömítésen lévő gyűrű meghibásodott. Ez olajszivárgást eredményezett. Így a motor is meghibásodott. Kicserélték az erőforrást. A francia csapat három futam után már a harmadik erőforrást használta fel. Otmar Szafnauer nem aggódik. Az Alpine csapatfőnöke még viccelődött is.

“Ne aggódj, nem használunk 23 fel 23 motort.”- viccelődött Otmar Szafnauer a sajtónak. Köztük az F1Hírek szakoldalnak is. A helyzet mégsem annyira jó, mivel a szabályok szerint idén három motort lehet cserélni büntetlenül. A negyedik már rajtbüntetéssel jár. A probléma azonban nem olyan súlyos, mint amilyennek látszik. Alonso két használt erőforrása továbbra is teljesen működőképes és újra használható. A spanyol csak egy motort “rongyolt” le a nyitó három forduló után. Otmar Szafnauer hozzátette: “Rendben leszünk, megoldjuk.”