A Ferrari hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint Carlos Sainz autójában motort cseréltek. Nem tudtak meggyőződni arról, hogy épségben megúszta az előző versenyhétvégét.

Carlos Sainz melbourne-i hétvégéje nem alakult a tervek szerint. A Ferrari pilótája már az időmérőn küszködött. A Q3-ban megzavarta őt a piros zászló. A szerelőknek is meggyűlt is meggyűlt a baja. Sainz csak a kilencedik helyre kvalifikálta magát. A Ferrari pilótája a kemény gumik mellett döntött. A vasárnapi futamon hibázott és kiesett. A padlólemez kapott ütéseket. A Ferrari nem volt arról meggyőződve, hogy a motor épen maradt.

Elővigyázatosságból inkább kicserélték az erőforrást. Tekintve, hogy egy sprintkvalifikációs hétvége és a Ferrari hazai versenye. A motoron nem találtak hibát. Ez csak egy biztonsági döntést volt. Az erőforrást visszaküldték Maranellóba, hogy alaposan szemügyre vegyék, majd döntenek a későbbi sorsáról.

Sainz az imolai időmérőn is hibázott és törte a Ferrarit. Emiatt csak a tizedik helyről várhatja majd a szombati sprint rajtját – minderről így nyilatkozott a helyszínen a spanyol. Sainz ezt mondta az időmérő után:

“Nagyon frusztráló. A cél az volt, hogy egy alap kört fussunk tudva azt, hogy jön az eső. Tudtam, hogy egész edzés alatt első-második helyen voltam, nem is nyomtam igazán. Az autó meglepett abban a kanyarban és elvesztettem. Elég egyértelmű volt, hogy rendkívül nehezek voltak a körülmények. Elkövettem egy vezetői hibát, ami elég sokba fog nekem kerülni a hétvégén. De pozitívan gondolkodom: legalább itt lesz a sprint és a futam, hogy felzárkózzak. Az a célunk, hogy előretörjünk és szép pontokat szerezzünk. Még nincs vége a hétvégének, ez még csak péntek volt, így bőven van még idő. De persze rosszul jött, hiszen simán bejutottunk volna a Q3-ba, de a vizes pályán sosem tudhatjuk, mi fog történni.”- árulta el Carlos Sainz.

racingnews365.com