Több napja arról lehetett olvasni, hogy Carlos Sainz és a Ferrari közötti tárgyalások nem haladnak valami jól. Egyes információk akkor arról számoltak be, hogy a Ferrari és a spanyol versenyző nem értenek egyet. A pletykákon jót nevetett a spanyol pilóta.

Carlos Sainz szerződésének meghosszabbításáról hivatalosan csütörtökökön számolhattunk be. A spanyol elárulta, hogy már rég aláírta a dokumentumot, csak a bejelentéssel vártak az első olasz hétvégéig.

Az F1 ezen a hétvégén Olaszországba látogat. Kiváló helyszín ahhoz, hogy bejelentség pilótájuk szerződésének meghosszabbítását. Az Emilia-Romagna-i Nagydíj előtti csütörtökön az istálló bejelentette Carlos Sainz szerződéshosszabbítását a 2023-as és 2024-es szezonra. Kedden még arról szóltak a hírek, hogy a csapat csak egy évre írna alá a versenyzővel. Plusz egy év opcióval, míg Sainz kétéves szerződést akar, ezért megrekednek a tárgyalások. A tévesnek bizonyuló hírre reagált a spanyol versenyző.

“Nem tudom elmondani, hogy milyen jókat nevettem otthon, amikor elkezdtek írogatni ezekről a dolgokról, hiszen akkor már lényegében minden kész volt. Csupán Imolára vártunk, hogy bejelentsük. Vannak ilyen vicces esetek a Formula-1-ben a pletykák és miegymás miatt.”- mondta Carlos Sainz a RaceFans.net szaklapnak.