Sebastian Vettel szerződése az év végén lejár. az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elárulta, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy meghosszabbítsák az együttműködést.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack dicsérte Sebastian Vettel-t. A négyszeres bajnoknak nagyon nehezen indult az idei éve. Vettel kihagyta az év első két futamát, mivel a COVID-19 tesztje pozitív lett. A német bajnok az Ausztrál Nagydíjon áll idén először rajthoz. Sem neki, sem a csapatnak nem volt jó hétvégéje.

Az edzéseken és a futamon is kiesett Vettel és az Aston Martin az egyedüli csapat az F1-ben, aki három futam után még nem szerzett pontot. Pénteken nem szerepeltek rosszul Imolában. Vettel bejutott a Q3-ba. A szombati sprint kvalifikációt a nyolcadik helyről kezdi el. Vettel szerződése az év végén lejár, de vajon hosszabbítanak-e a bajnokkal?

“Sebastian nagyon motivált. Tegnap még jó kedve is volt. Szerintem élvezte a tegnapi napot, de ez már egy új nap. problémák nem tűnnek el egyik napról a másikra……Nem hiszem, hogy az autóval ott tartunk, ahol szeretnénk. Ez nem azt jelenti, hogy szombaton nem nehezíthetjük meg a mögöttünk érkezők dolgát. Sebastian szerzőzése? Nem akarok most erről beszélni. Nyilvánvalóan, ha van egy olyan pilóta, mint Sebastian, akkor csak úgy tudjuk fenntartani a motivációját, ha gyors autót adunk alá. Ostobaság lenne, ha nem próbálnánk meg megtartani őt. Őt is meg tudom érteni. Látni akarja, hogy fejlődünk. Ő nem olyan pilóta, aki a 18. vagy a 16 helyért akar harcolni.
Rajtunk múlik, hogy biztosítjuk-e a teljesítményéhez szükséges eszközöket……”- árulta el Mike Krack.